April 10, 2024
Je planning optimaliseren als laadpaal installatiebedrijf

Als laadpaal installatiebedrijf wil je werkzaamheden zo efficiënt mogelijk inplannen en uitvoeren. Daarnaast wil je ook je klanten tevreden houden. Maar hoe zorg je ervoor dat je op al deze punten succes behaalt? Zoveel ballen in de lucht houden kan namelijk een flinke uitdaging zijn. Onze tip: optimaliseer je planning.

Door je planning te optimaliseren, kan je namelijk veel tijd besparen. Hierdoor vul je elk gaatje in je planning met afspraken, worden werkzaamheden altijd naar wens uitgevoerd en hoeven klanten minder lang te wachten totdat hun afspraak is ingepland. Een win-win-win situatie dus.

Nu is de vraag natuurlijk hoe je tot zo'n optimale planning kan komen. Daar geven we in deze blog antwoord op. Zo lees je hier handige tips die je direct kan toepassen om tijd te besparen in je planning en laten we je kennismaken met Field Service Platform Bessy, waarmee je niet alleen je planning, maar ook je klantcontact en rapportages kan automatiseren en optimaliseren.  

5 tips om tijd terug te winnen op je planning

Hieronder vind je een paar waardevolle tips die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je planning.

1. Laat je klanten online afspraken inplannen

Door het aanbieden van een online planportaal, geef je klanten de vrijheid om afspraken te maken op elk moment van de dag. Zelfs buiten je normale openingstijden. Het gemak van een planportaal geeft je klanttevredenheid een flinke boost. Daarnaast bespaar je hiermee veel tijd omdat je niet meer hoeft te bellen of mailen met iedere klant. Vanuit het planportaal staat de afspraak namelijk direct in je planning.

2. Communiceer tijdsloten in plaats van tijdstippen

Door gebruik te maken van tijdsloten in plaats van tijdsstippen kun je afspraken tot op het laatste moment nog verplaatsen. Op deze manier kun je tot het allerlaatste moment nog je planning finetunen en deze naar een hoger niveau tillen. Het biedt de ruimte om een andere afspraak in hetzelfde gebied nog voor of na een afspraak in te plannen. Zo zorg je ervoor dat je efficiënter kunt werken en tijd kunt terug winnen op jouw planning.

3. Gebruik een checklist voor het uitvoeren van werkzaamheden

Het gebruik van een checklist helpt je om gestructureerd te werk te gaan en je tijd optimaal te benutten. Door een checklist te volgen, verminder je de kans op het overslaan van belangrijke stappen of het vergeten van belangrijke taken.

Extra tip: Wil je écht efficiënt werken met checklists? In Field Service Platform Bessy, kan je zelf checklists samenstellen voor verschillende werkzaamheden, die je buitendienst in een handige buitendienst app kan invullen.

4. Stuur een afspraakherinnering naar je klant

Door een afspraakherinnering naar je klant te sturen voordat je langsgaat, voorkom je no shows. Je weet natuurlijk nooit of de klant de afspraak daadwerkelijk in de agenda heeft gezet of dat er een andere reden is waardoor de afspraak niet door kan gaan. Door een afspraakherinnering te sturen, herinner je klanten eraan om beschikbaar te zijn op het afgesproken moment. Hierdoor kun je je planning efficiënter beheren en voorkom je uitval in je planning waardoor er geen tijd verloren gaat.

Heb je hulp nodig met het opstellen van een afspraakherinnering? Wij hebben 11 afspraakherinnering templates opgesteld die je direct kan gebruiken.

5. Gebruik slimme planningssoftware

De laatste maar misschien wel meest waardevolle tip: gebruik handige planningssoftware zoals Bessy. Hiermee kan je je installatie- en onderhoudsafspraken optimaal inplannen. Dit is niet alleen tijdbesparend, maar zorgt er ook voor dat je meer afspraken op een dag kunt plannen. Hierdoor worden de wachttijden voor klanten verkort en kun je meer klanten blij maken. Bovendien bespaar je brandstof, tijd, geld en verminder je hiermee de CO2-uitstoot.

Wil je meer weten over hoe je planning geautomatiseerd kan worden? Lees hier dan direct meer.

Je planning optimaliseren met planningssoftware

Met een planningssoftware zorg je ervoor dat je buitendienst op locatie optimaal kan werken, terwijl je tegelijkertijd binnen het bedrijf inzicht hebt in de planning, voortgang en status van de werkzaamheden die zij uitvoeren. Field Service Platform Bessy biedt tools voor optimaal plannen en routeoptimalisatie, waardoor jij als laadpaal installatiebedrijf meer kan doen met minder middelen en tijd. Met Bessy kan je automatisch een optimale planning maken, waarbij er met het inplannen van afspraken rekening wordt gehouden met duurzame routes, voorkeuren van klanten en beschikbaarheid van medewerkers. Daar hoef je zelf dus niet meer naar om te kijken.

Jouw afspraken overzichtelijk in de buitendienst app

Met een speciale buitendienst app hebben je monteurs alle tools die ze nodig hebben binnen handbereik. Van het bekijken van hun planning tot het registreren van hun werkzaamheden. Daarnaast heeft de binnendienst realtime inzicht in de werkzaamheden en checklists die in de app afgerond en ingevuld worden. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar ook de tevredenheid van je team en klanten.

Automatische afspraken voor een zorgeloze planning

Omdat de afspraken automatisch toegevoegd worden aan je planning, hoef je niet meer handmatig je afspraken te noteren. Dit vermindert het risico op fouten en zorgt voor een efficiënter beheer van je agenda. Bovendien ontvangen je klanten direct een bevestiging van hun afspraak, wat hun vertrouwen in de service versterkt en eventuele onzekerheid wegneemt. Door je afspraken te automatiseren wordt niet alleen de ervaring voor je klanten verbeterd, maar heb je als binnendienstmedewerker ook meer tijd over voor andere belangrijke taken.

Automatiseer persoonlijk klantcontact voor jouw laadpaal installatiebedrijf

Als laadpaal installatiebedrijf moet je goed contact onderhouden met je klanten. Door je klantcontact te automatiseren, zorg je ervoor dat je tijd bespaart. Met een planningssoftware zoals Bessy kun je automatisch persoonlijke berichten sturen wanneer jij dat wilt. In Bessy kun je gemakkelijk mail templates maken die bestaan uit tekst en variabelen. Denk hierbij aan klantnaam, geplande werkzaamheden en de datum van de afspraak. Deze templates vullen zich bij het versturen van een mail automatisch met de juiste klantgegevens. Je hebt dus maar één template nodig om al je klanten te bereiken

Altijd een volle planning zonder extra inspanning

Kan jij niet wachten om je planning te optimaliseren? Dan ben je bij Bessy bij het juiste adres. Bessy staat klaar om jou te helpen je planning te beheren als een pro. Laten we samen op weg gaan naar een volle planning zonder tijdverlies. Wanneer jij er klaar voor bent om te starten, staan wij klaar om gezamenlijk de weg te verkennen naar een volle planning met zero stress. Plan nu een gratis adviesgesprek in en laten we samen aan de slag gaan.

Eerst zien dan geloven?

Probeer Bessy 14 dagen gratis

Wil jij proberen of ons Bessy platform echt bij jou past? Probeer het dan nu helemaal gratis!

  • Automatiseer jouw planning
  • Bespaar, tijd, geld, werk en kilometers
  • Verhoog jouw klanttevredenheid